delac.com- Pradeda
Best photos All photos
108
photos
69
on Google Maps
views
Svijet bi trebao biti kao AUTOCAMP... bez granica među ljudima koji su DOBRE VOLJE ! ..nije važno koje su nacije,vjere,rase itd--- ali je veoma bitno KULTURA i PONAŠANJE ! a...osobito kultura ponašanja !

delac.com- Pradeda's conversations

kada se u dvorištu pojavi praunuk-Karlo,to je kao i novi cvijet u proljeće....

que efecto de luz mas bestia!

*prviput sam posjetio Sarajevo 1977. Tada sam imao u Sarajevu puno iskrenih prijatelja i rodbine..... Bilo mi je jednako ugodno kao u mojem domu..... Nije se dijelila nacionalnost nego zalogaj jela i pića : SVE OD SRCA ! Tko je poremetio taj sklad ? Poslije tog ludovanja (ratovanja) neznaš tko je kome prijatelj ! Izdaleka Sarajevo je divno...ali samo ako ne zaviriš u nekadašnja divna dvorišta , a prijateljstvo je na samrti ! Samo je iz jurečeg automobila lijep grad....a iz helikoptera je još ljepši ! Nažalost,zatvaramo oči pred istinom !

Mnogi su iselili,rodbina, prijatelji i znanci,a svjedoci ludovanja pred 20 godina ostavilo je ožiljke po fasadama u gradu nekada prelijepom Sarajevu.........ali nažalost i u našim srcima !

Želim da još poživim,i doživim da ne posjećujem samo grobove bližnjih,nego da se vrati sjaj dobrih duša kojima se Sarajevo nekada davno ponosilo !

OBEČANJE-LUDOM RADOVANJE ! ....Sagrađen je novi,široki most, ali tek sada je problem jer su ZET-ovi autobusi , ama baš sve linije, Nedjeljom i Blagdanom ukinute linije Donji-Dragonožec,Vukomerić,Lijevi Štefanki....i ostali smo odsječeni od gradaZagreba,navodno : "nije rentabilno"....a samo smo 20 kilometara udaljeni od centra Zagreba ! Kome uputiti vapaj ? Nova vlast--novi propisi za 21. stoljeće !

....ovdje,iza ove kapelice ,konačno sam našao grobove svojih : djed-Josip i baka-Marija,iz DonjeLamaneDrage,roditelji mog oca Vjekoslava. Hvala osobama koji su pomogli u traženju.....

Excellent view, like!

Best regards Theo

« Previous12345Next »

Friends

  • loading Loading…

 

delac.com- Pradeda's groups