Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...676677Next »

Harmadik's conversations

Koncerten voltunk Szolnokon, ezért is aludtunk itt. Az esti előadás előtt körbejártuk a várost, fotóztunk... de nem volt igazán napos időnk, nem voltak jók a fényeink. Időnként, pillanatokra kivillant a napfény, akkor még szebb lett volna! Ez a Tisza parti rész nagyon fotogén! A Kossuth téri Kligl Sándor szobrokat imádtam! Üdvözöllek: Éva

Köszönöm, javítottam! Üdvözöllek: Éva

Nem csodálom, sokaknak kedvenc kilátópontja ez. Innen van a legteljeskörűbb rálátás a Tündérszikla-Hárshegyi Lakópark környezetére, és a mögöttes hegyvidékre. Bár ebben a percben, mikor ideértem, esni is kezdett az eső, meg amúgyis az a 6 fokos szél módfelett hűvös volt, mégis kihasználta ezt a tájképet fotózásra más is, mert alighanem ő is innen vélte legoptimálisabbnak a kilátást. Az illető mögöttem vagy húsz méterre állva kapta lencsevégre ugyanezt a látképet, bár az ő fotóján ezekszerint volt egy, a tájképhez nem tartozó, zavaró tényező: én. :).

Üdv: Kornél

Jónéhány különleges épület van errefelé, de erre azért figyeltem fel, mert egészen hasonlót láttam valahol a neten. Úgy rémlik, Svájcban (vagy Stájerországban?) van egy hegyoldali, pompás alpesi tájba illő gasthaus, ami nagyon hasonlatos ehhez.

Üdv: Kornél

Beautiful shot ! Great job ! like

Greetings from France

Ez jópofa!!! Üdv.: Marcsi

Szépek a fények (is)! L&F Üdv.! Joli

Üdv, Wotan Doctor!

Akkor egy véletlen egybeesés történt csak: erről a bizonyos Rákospalotai Fortuna moziról évekkel ezelőtt szó volt, hogy ismeretlen a helye. Egy Palotabarát nevű felhasználó akkor azt írta, ha a telekkönyvi kutatásai során találkozik ezzel a névvel, akkor jelzi. Most szentül meg voltam győződve róla, hogy ő jelentkezett. Szóval akkor csak én változtattam nevet, bár hozzáteszem, átmenetileg volt csak erre szükség. A Panoramio technikai problémájának rendeződése után most a régi nevem (is) újra létezik. Mindkét mivoltomban újfent köszönet az infóért!

Igazad van, Éva, ez a ház talán az egész környék legexkluzívabb épülete. Bár konkrétan nem értek az építészethez, de ránézésre olyan Kós Károly-féle stílust vélek felfedezni, persze ez csak az én felületes meglátásom. De mint látványelem, mindenképpen elsőrangú.

Üdv: Kornél

Tulajdonképpen csoda, hogy a mozi, mint olyan, még létezik. Amikor a televízió a kezdeti szórványos jelenségből egyre inkább általánossá kezdett válni, már akkor az volt a vélemény, hogy ez véget vet a mozibajárásnak. Igaz, ami igaz, valóban volt visszaesés, de talán azért mert az egyetlen (később is csak két) TV-adó nem tudott annyiféle filmet adni, amennyi a kissé megfogyatkozott számú moziban ment, így azért még bőven maradt megnéznivaló. Sőt, kis számban ugyan, de még új mozik is létesültek, pont a Kőbánya mozi volt az első (1964). Aztán még 1973-ban a Pest-Buda, 1974-ben a Budafok, 1980-ban az Olimpia, és ami a legmeglepőbb volt, nem is jósoltak hosszú életet neki, 1985-ben az új Hunyadi mozi a réginek a helyén. Viszont, amikor a videó-korszak megkezdődött, 1982-83-ban, akkor már általános vélemény volt, hogy ezzel bealkonyul a moziknak. (Ezért volt olyan meglepetés az említett Hunyadi mozi 1985-ös megnyitása). Ami a régi mozikat illeti, valóban már csak mutatóban léteznek, de a mozi, mint olyan, nem szűnt meg: hiszen ha a televízió és a videó miatt senki sem járna már moziba, akkor a bevásárlóközpontokban nyitott vetítőhelyek sem léteznének. Sőt, legújabban a már megszűnt mozik közül némelyik feltámadt: a Kino egyszer már bezárt, de aztán apránként előbb alkalmilag vetítgettek, végül 2015 október 1 óta újra rendszeres mozivá vált. (korábban a Tabán is csak három hónapra zárt be, újraindult, és azóta is működik). 2016 január 21-től, az egykori Bem mozi is feléledt. És legutóbb, a Vörösmarty mozi helyén április 1-én megnyílt az Örökmozgó Filmmúzeum. (ez mint tudjuk, a valamikori Mátra mozi helyén volt, de az a mozi tavaly július 31-én bezárt. Két hónappal később újra használatba vették, de már ART+Cinema néven, október 1-én, így az Örökmozgó Filmmúzeum azóta mostanáig nem létezett). Szóval más élményt adó stílusban, más technikával, sokszor más helyre, (ruha, cipő üzletek közé) költözve, de a "mozi", mint jelenség, a sokezer-csatornás televízió, a videó, a DVD, és az okostelefon ellenére sem vált múlttá. Nem is igazán értjük, hogy ez hogy lehet.

Üdv: Kornél

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups