Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...521522Next »

Harmadik's conversations

Igen, ezek már az utolsó órák voltak, még a hidegfront előtt pár órával. Persze lesz még lehetőség ilyesféle fotókra, hiszen körülbelül három hétig még láthatók lesznek színes őszi növénykörnyezetek.

Üdv: Kornél

Pierre - François

I say thank you for the visit in my gallery. Best regards, from Budapest. Eszter

Köszönöm, Lala; valóban rögtön felismerhetőek a Makovecz-műhely alkotásai; köszönöm a látogatásodat! Üdv : Lajos

Ez a szép szimmetria az egyik gyengém... :-))

Üdvözlettel: János

Eszter, lehet, hogy mégis. Mert december 31-ig tart a kiállítás, aztán gyakran előfordul, hogy a nézettség miatt meghosszabbítják. Nem kizárt, hogy eljutsz addigra ide.

Üdv: Kornél

Thank you, dear Filip, for your visit and nice comment! :)
See you soon!
Greetings and best wishes from Pestszentlőrinc, Hungary!
Attila

Szerintem is, leszámítva a Baross utca elején a Szabó Ervin főkönyvtárat. De a lakóépületeket tekintve vitathatatlanul ez a legkiemelkedőbb.

Marcsi, annakidején eléggé idegenkedve fogadták, nem is csak konkrétan ezt, hanem általában a korábbi építészeti stílustól jelentősen eltérő dizájnt. Nemcsak nálunk, hanem ez világjelenség: a XX. század második felében szerte a világon ultramodern stílusjegyekkel rendelkező templomokat kezdtek építeni. Eleinte nehezen fogadták el az új stílust, de mostanra ez már megszokott-tá vált. Most már az a ritkább, ha valahol hagyományos típusú új templomot építenek.

Üdv: Kornél

Nem kizárt, hogy egyszer ilyen lesz. Az utóbbi években jónéhány helyen hoztak létre szökőkutakat, úgyhogy akár itt is lehet. Konkrétan a Lehel térnek az a része, ami az egykori piac és környéke, az már fel van újítva. A piac helyén 12 éve működik a csarnok. A csarnok mögött a legutóbbi időben egy bekerített parkterületet hoztak alakítottak ki, padokkal, játszótérrel, dísznövénytelepítéssel.

Üdv: Kornél

És nem is csak ebben a kerületben. Az egész városban több éve folyik a terek átépítése, tulajdonképpen lassan minden térre sor kerül. Nem is csak konkrétan a terek, hanem emellett a játszóterek, és a házak közötti közparkok átalakítása is már vagy egy évtizede tart. A nem házak közötti parkterületek felújítása nyilván sokszorosan nagyobb munka lesz, ez még csak a jövő. Bár ezek nem is parkok valójában, hanem majd csak azzá válnak. A legnagyobb ezek közül a Népliget, de nagy munka lesz például a Fehér út menti erdős-mezős térség, vagy mondjuk a Rákosrendező mentén végig egy nagy gazos-bozótos zöldterület. Ami a házfelújításokat illeti, azok alighanem az egész évszázadon végig fognak húzódni, sőt szerintem soha nem is érnek véget: ugyanis a mostanra igen lepusztult többezer épület felújítása, vagy bontása még eleve több évtizedig eltart, mire a jelen folyamatnak teljesen a végére érnek. Viszont addigra már a most még rendben levők is elavulttá válnak: akkor megint százával, ezrével lesz felújítanivaló ház, ami szintén évtizedekig fog tartani, miközben ezek a most vadonatúj terek és ma épült házak, immár régesrégivé elavulva, újra felújításra szorulnak majd, stb.

Üdv: Kornél

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups