Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Most nem voltam bent, csak innen a kapu felől tekintettem be. Egyrészt azért, mert voltak már odabent korábbi alkalmaim, például akkor, 2010 május 5-én készült azokról a lécdarabokból álló lovakról pár kép, valamint még attól régebbi fotó is volt, nem is egy, például ez, 2009 március 19-én. Másrészt meg éppen kertészeti munkálatok folytak most, fűnyírást láttam kívülről. Így csak egy kapun benézéssel megelégedtem, meg aztán eredetileg sem terveztem, hogy bemenjek. Van egy emlékmű a kastély előtti füves térségben, arról csak akkor jöttem rá, hogy volt már egy igen régi fotóm (kissé más irányból), mikor ezt a mostanit feltöltöttem. Konkrétan bent, mármint a kastélyépület belső terében egyébként még sosem voltam, mindig csak a díszkerti látványelemeket fotóztam.

Üdv: Kornél

Valóban, nem a megszokott módon megy ez a bontás. Az épület nemrég még kétszer ilyen hosszú volt, és nekem úgy tűnik, hogy csak azt a felét bontották le. Ha jó sejtem, ez ami itt látszik, meg fog maradni, alighanem felújítják. Nem kizárt, hogy ipari műemlék, hiszen egy nagymultú üzem volt egykor.

Üdv: Kornél

Amigo José Maria,

Obrigado por sua visita, comentário e L&F!

Um fraterno abraço desde o Brasil até a Espanha!

Néhány méterrel arrébb pedig eltűntek a plakátarcok. Ez is vicces.

István

Erről a vasútról én is írtam valahol néhány gondolatot.

Az én tudomásom szerint a Flór Ferenc utca és a Péterhalmi út közötti kiágazásról jött az áru heti rendszerességgel Szemeretelep - tehát a fővonal - felé. Az M5-ös autópályától délre talán már akkor is hiányosak voltak a sínek.

István

Egyértelmű, nekem is eszembe jutott a nagyon hasonló Aszódi úti telep is, amit szintén nem ismerek belülről. Itt volna az ideje.

István

És van olyan is, aki mindenhol. Tudom, látom a munkásságodat.

István

Kedves Palotabarát! Örülök ennek az információnak, mert egy ideje éppen ezzel a mozival kapcsolatban folyik egy keresés. Tekintve, hogy a régi idők házszámozása, sőt a helyrajzi számozás is jelentősen eltér a maitól, nem volt egyértelmű, hogy mai számozás szerint hol volt az egykori Arany János utca 58, ami később évtizedekig Arany János utca 94-ként szerepel minden évkönyvben. Szóval akkor most már véglegesen bizonyossá vált a pontos hely: az én fotómmal szemben levő sarki ház, ami Klapka utca 71, és a Klapka utca 69 között van egy fakerítéses telek, gyakorlatilag egy udvar, fenyőfa és tujafa áll egy beljebb levő régi ház előtt: szóval tehát ez volt a Lyra (Palota) mozi helye. Örülök, mert nekem is felkeltette az érdeklődésemet, hogyan is sikerül végül az egykori hely megtalálása. Azt hiszem, ha legközelebb abban az utcában járok, meg is örökítem a most véglegessé vált Klapka utcai helyszínt. Egyébként 2014 januárban, a korábbi kommentben szó volt egy 100 évvel ezelőtti Fortuna nevű moziról: ezzel kapcsolatban most nemrég azt az információt kaptam, hogy az a mostani Szerencs utcában volt valahol, ami akkor Zápolya utca volt.

Üdvözlettel, és további jó telekkönyvi kutatásokat kívánva:

Harmadik, 2016 július 5.

Dear Đorđe and Christos!

Thank you for your visit and your appreciation!

Greetings, Dezső

LIKE 6. I love the dynamism of the cascading water. All the best from Scotland, Joe

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups