Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Eszter, mindig érdekesnek találtam ezt a telepet: sajátos módon egyesül benne Kispest-Wekerletelep, és Albertfalva (Fegyvernek-telep) stílusa. Időben tényleg van egyezés, Wekerletelep első házaiba is ekkortájt volt beköltözés, 1909-ben.

Üdv: Kornél

Igen, így, hogy pont egy út hossztengelyében van, elég gyakran fényképezik. Nekem is volt már róla fotóm, de nem erről, hanem a keresztező utca felől.

Üdv: Kornél

Remek felvétel, felkeltetted ezzel az érdeklődésem! L Miki

A korábban itt készült fotómhoz képest most igyekeztem előnyösebb perspektívát választani.

Üdv: Kornél

Alighanem gyönyörű is lesz. Ha tényleg kiállítóteremmé alakítják, akkor nyilván ennek megfelelő külsőt kap majd.

Üdv: Kornél

Πολύ καλή φωτογραφία! Μου αρέσει!

Az április 11-i avatásról láttam egy híradást, ami felkeltette az érdeklődésemet, ezért eredetiben is megtekintettem. És eddig nem tudtam a Grassalkovich-szoborról, pedig már másfél éve avatták, de ha már itt voltam, azt is megkerestem.

Üdv: Kornél

Igen, Éva, ez a csipkézett fadíszítéses stílus a jelek szerint a XIX. században eléggé elterjedt volt. Nagyon régi villaépületeknél is felfedezhető. És stílusában némileg hasonlóságot mutatott ehhez az a végállomási épület is, ami a Hűvösvölgyben volt. Azt lebontották, 1999 júliusában adták át a Hűvösvölgy új busz-villamos végállomását, a korábbi épület helyén üres terület jött létre, a mostani végállomás jóval kijjebb van. És tulajdonképpen kicsiben ehhez hasonló stílust láthatunk a 61-es villamos több megállóépületénél, ez mind a villamosforgalom megindulásának kezdeti időszakából való. Sok évtizedes fotókon látható, hogy tényleg milyen villaszerű épület volt ez egykor. És alighanem hamarosan olyan is lesz megint, két hete született elhatározás a helyreállításról, televízióban leadott híranyag szerint március 30-án döntöttek.

Üdv: Kornél

Bizony, egy kockákból, gömbökból, hengerekből összeállított halmaz, ami művészettörténeti szempontból szintén szobornak számít, nehezen demonstrálná ugyanezt a látványelemi esztétikumot.

Üdv: Kornél

Kornél! Tökéletes megfogalmazás!! Üdv.: Marcsi

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups