Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Éva, három hónapja szünetelnek a feltöltéseid, remélhetőleg csak fotótémahiány az oka. Ezen, az inkább húsvétra emlékeztető napon,kivánok verőfényes, tavaszi ragyogású ünnepeket.**

Kornél, 2014 december 24.

Köszönöm Kornél! Én is kívánok Néked szép ünnepeket! Üdv.: Marcsi

Öt éve már fotóztam itt, akkor még két épület volt egymás mellett. Most megnéztem, mi változott azóta: annyi, hogy a kettőből már csak egy van. És persze már amortizáltabb.

Üdv: Kornél

Ritka ez a Panoramion, Marcsi, kevesen szeretik. A fórumban emlékszem olyan megnyilvánulásokra, hogy valakinek gúnyolódva azt ajánlgatták, menjen ki inkább fotózni egy temetőbe. Ebből egyenesen következik, hogy a Panoramion valamiféle lenézett tevékenységnek számít a temetői fotózás, feltéve persze, ha a régi törzs-Panoramiosok véleményét irányadónak tekinti valaki. Én nem: így aztán időnként elő-előfordulnak nálam efféle témák is. Mert én szintén sok esztétikus szépségű látványelemet vélek megörökítésre méltónak még egy ilyen úgymond leminősített helyszínen is.

Üdv: Kornél

"Az elmúlás mélabús csendje", ahogy valamelyik költő írta egykor. De ha itt merített volna ihletet az a költő, a fel-és leszálló repülőgépek alatt ez a verssor biztos nem jutott volna eszébe.

Üdv: Kornél

Ez az ország, sőt, úgy tudom, Közép-Európa legnagyobb temetője. Sok művészi kivitelű sírbolt, évszázados kripta is van itt.

Üdv: Kornél

Hallo jknaus

Deine tolle Winteransicht sieht wirklich kalt aus. Tolle Darstellung, Like

Viele Grüße aus Deutschland, Lisbeth

Ez így igaz, Kornél! Eredetileg nem is akartunk a Börzsönybe menni, az eső miatt. Maradt volna a Budai hegyek. Szerencsére jól döntött a túravezetőnk, hogy mégis ide mentünk, mert a Budai hegyekben és a Pilisben már délután ítélet idő volt, mi a vége felé kis szemerkélő esővel megúsztuk! Sajnos azóta elmaradnak a túrák, most a hét végén lett volna az évzáró túránk, amit szintén nem tudunk megtartani! Szomorú látvány lesz sokáig ez a tarolás, sok-sok év kell, hogy valahogy kicsit rendbe jöjjenek az erdők! Megértem megannyi évet, de ilyet még nem láttam....Szomorú. Üdv.: Marcsi

Marcsi, tényleg a mostanában szokásos modernebb stílusban épült ez a templom is. A hagyományos templomépítészet a jelek szerint eléggé ritka dologgá vált, hirtelenében nem is tudok erre más példát, mint az az építkezés, amit három éve fotóztam Nagykovácsiban: az a templom a megszokott stílushoz igen közel áll. (EZ a kép, 2011 június 1-én). Tavaly nyáron, amikor itt, ennek a templomnak az alapozása folyt, az volt kiírva, hogy októberre készül el. (mármint 2013 október, azt hiszem 15-re). Módfelett valószínűtlennek tűnt (júliusban), hogy három hónap alatt kész lesz. És valóban, a jelzett időpontban még egészen az elején tartott a munka. Az idei évben már egy másik dátum volt feltüntetve, hogy augusztus 31-ig tart az építés. Amikor én láttam, pár héttel azt megelőzően, eléggé elképzelhetőnek is látszott ez, mert majdnem készhez közelinek tűnt. Végül mégis csak október 31-én szentelték fel. Egyébként a mellette, körülötte még most is palánk van, építési terület, még folynak tehát munkálatok. Belső fotókra nem volt lehetőségem, mert zárva volt, némi gyér lámpafény pislákolt ugyan odabent, de ez nem lett volna elég egy kintről készített fotóhoz.

Üdv: Kornél

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups