Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...726727Next »

Harmadik's conversations

Ez egy nagyon hasznos infó, köszönet érte. Ugyanis amikor a filmszínháztörténeti kutatásaimat végeztem, a fellelt adatbázis 1956 június végéig állt csak rendelkezésre, ezt követően a legközelebbi adat 1957 február volt. A kettő közötti jóval több, mint fél évről semmilyen moziműsort nem találtam. Ami ezt a bizonyos Munkácsy mozit illeti, az 1956 június előtti időszakban sosem találkoztam a nevével, pedig ezekszerint létezett, legalábbis a fentemlített októberi adat erre utal. Az 1957-es (hiányos) adatsorban is mindössze egyetlen egyszer bukkant fel, ahogy írtam. Úgyhogy csak egyetlen magyarázat van: a Munkácsy mozi nyilván nem tartozott a hivatalos filmszínházi hálózatba, hanem csak az úgynevezett "társadalmi mozi" kategóriába. Ezek tulajdonképpen kultúrházak voltak, ahol klubok működtek, tánc, színielőadások, és amúgy mellékesen akár filmvetítés, nagyjából ebből állt a tevékenységük. Így aztán a moziműsorokban általában nem voltak megemlítve, mivel rendszertelenül voltak csak vetítések, nem a moziknál szokásos állandósággal. Ezért van az, hogy az ilyen intézmények története jószerivel csak visszaemlékezések alapján áll össze, hellyel-közzel. Volt viszont néhány olyan, amelyik a mellékes filmvetítéseit előre meghirdetett időpontokban, rendszeresen tartotta, gondolom valamiféle megállapodással a MOKÉP-pel. Ilyenkor a műsor mégiscsak szerepelt a moziműsorban. Például a Csillaghegyi Lenárugyár nevű mozi neve ugrik most be, meg később a József Attila kulturház, de például a Hazai Fésűsfonó kulturház, vagy Kispesten az EKM Művelődési ház, Kőbányán az EVIG, Pesterzsébeten az Intim mozi, Újpesten a Dallos Ida, és még jónéhány, ezek nem. Szóval ez a Munkácsy is a jelek szerint már jóideje létezett, és ki tudja később még meddig, de csak időlegesen szerepeltették a mozik között. Köszönet az infóért.

Harmadik, 2016 augusztus 15

This is a monument of revolution in 1956.

Greetings from Budapest: Harmadik

10th Aug 2016.

Thank you very much Kamalakar

Greetings, Dezső

Most nem voltam bent, csak innen a kapu felől tekintettem be. Egyrészt azért, mert voltak már odabent korábbi alkalmaim, például akkor, 2010 május 5-én készült azokról a lécdarabokból álló lovakról pár kép, valamint még attól régebbi fotó is volt, nem is egy, például ez, 2009 március 19-én. Másrészt meg éppen kertészeti munkálatok folytak most, fűnyírást láttam kívülről. Így csak egy kapun benézéssel megelégedtem, meg aztán eredetileg sem terveztem, hogy bemenjek. Van egy emlékmű a kastély előtti füves térségben, arról csak akkor jöttem rá, hogy volt már egy igen régi fotóm (kissé más irányból), mikor ezt a mostanit feltöltöttem. Konkrétan bent, mármint a kastélyépület belső terében egyébként még sosem voltam, mindig csak a díszkerti látványelemeket fotóztam.

Üdv: Kornél

Valóban, nem a megszokott módon megy ez a bontás. Az épület nemrég még kétszer ilyen hosszú volt, és nekem úgy tűnik, hogy csak azt a felét bontották le. Ha jó sejtem, ez ami itt látszik, meg fog maradni, alighanem felújítják. Nem kizárt, hogy ipari műemlék, hiszen egy nagymultú üzem volt egykor.

Üdv: Kornél

Amigo José Maria,

Obrigado por sua visita, comentário e L&F!

Um fraterno abraço desde o Brasil até a Espanha!

Néhány méterrel arrébb pedig eltűntek a plakátarcok. Ez is vicces.

István

Erről a vasútról én is írtam valahol néhány gondolatot.

Az én tudomásom szerint a Flór Ferenc utca és a Péterhalmi út közötti kiágazásról jött az áru heti rendszerességgel Szemeretelep - tehát a fővonal - felé. Az M5-ös autópályától délre talán már akkor is hiányosak voltak a sínek.

István

Egyértelmű, nekem is eszembe jutott a nagyon hasonló Aszódi úti telep is, amit szintén nem ismerek belülről. Itt volna az ideje.

István

És van olyan is, aki mindenhol. Tudom, látom a munkásságodat.

István

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups