Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...533534Next »

Harmadik's conversations

Nagyon szép! Üdvözlettel: Juli

Tulajdonképpen pont amiatt készült a fotó. Mert önmagában ez az átlagos utcakép, mint látványelem, nagy valószínűséggel nem is jött volna számításba. Az az épület, más szögből, más évszakban: 2009 december 25-én.

Üdvözlettel: Kornél

Már öt évvel ezelőtt is megkíséreltem a fotózást, már akkor is ugyanilyen romos állapotban volt, de akkor olyan bozót vette körül, hogy csak éppenhogy látszott, a fényképre nem volt lehetőség. Az utóbbi hónapokra már valóságos őserdő lett, semmi sem látszott. Most, erre jártamkor vettem észre, hogy szabaddá vált a térség, a növényzet el lett távolítva, a jelek szerint átépítés készül.

Üdv: Kornél

Egy üde színfolt a rengeteg sokemeletes épület között.

Üdv: Kornél

Eszter, ilyen, hogy egy utcának két neve legyen, nem egyedi eset, legalábbis én már találkoztam ilyesmivel. Van egy hosszú út a XXI. kerületben, ami egyben Budapest határát képezi. Az utca középvonala a főváros határa. Az az oldal, ami Budapesthez tartozik, az a XXI. kerület, Királyerdő utca, a számozás a Duna irányában növekszik. A másik oldal neve Szigetszentmiklós, Alsótagi dűlő, a számozás ellenkező irányú, a Duna irányából indul.

Üdv: Kornél

Igen, Eszter, igazából csak így szemből látszik, hogy milyen is valójában, az utcán általában csak elmegy mellette az ember. Ez a perspektíva akkor látható így, ha feljövünk az Ügyészség lépcsőjére, és a bejárat felől tekintünk rá középvonalban az épületre.

Üdv: Kornél

És milyen közismert! Nem is akartam először feltölteni, nyilván sok ezren fotózták már. Sőt, én sem szándékoztam képet csinálni róla, de miközben készültek a fotók az Eiffel Palace-ról (egyet arról fel is töltöttem), akkor többször elkezdett villogni a gépben, de nem minden képnél, hogy lemerült az akkumulátor. Ezért két perccel később próbaképpen megint csináltam egy fotót, hogy villog-e a kijelző. A próba eredménye ezúttal ez a kép lett.

Üdv: Kornél

Igen, ezek már az utolsó órák voltak, még a hidegfront előtt pár órával. Persze lesz még lehetőség ilyesféle fotókra, hiszen körülbelül három hétig még láthatók lesznek színes őszi növénykörnyezetek.

Üdv: Kornél

Pierre - François

I say thank you for the visit in my gallery. Best regards, from Budapest. Eszter

Eszter, lehet, hogy mégis. Mert december 31-ig tart a kiállítás, aztán gyakran előfordul, hogy a nézettség miatt meghosszabbítják. Nem kizárt, hogy eljutsz addigra ide.

Üdv: Kornél

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups