Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...531532Next »

Harmadik's conversations

Marcsi, annakidején eléggé idegenkedve fogadták, nem is csak konkrétan ezt, hanem általában a korábbi építészeti stílustól jelentősen eltérő dizájnt. Nemcsak nálunk, hanem ez világjelenség: a XX. század második felében szerte a világon ultramodern stílusjegyekkel rendelkező templomokat kezdtek építeni. Eleinte nehezen fogadták el az új stílust, de mostanra ez már megszokott-tá vált. Most már az a ritkább, ha valahol hagyományos típusú új templomot építenek.

Üdv: Kornél

Nem kizárt, hogy egyszer ilyen lesz. Az utóbbi években jónéhány helyen hoztak létre szökőkutakat, úgyhogy akár itt is lehet. Konkrétan a Lehel térnek az a része, ami az egykori piac és környéke, az már fel van újítva. A piac helyén 12 éve működik a csarnok. A csarnok mögött a legutóbbi időben egy bekerített parkterületet hoztak alakítottak ki, padokkal, játszótérrel, dísznövénytelepítéssel.

Üdv: Kornél

És nem is csak ebben a kerületben. Az egész városban több éve folyik a terek átépítése, tulajdonképpen lassan minden térre sor kerül. Nem is csak konkrétan a terek, hanem emellett a játszóterek, és a házak közötti közparkok átalakítása is már vagy egy évtizede tart. A nem házak közötti parkterületek felújítása nyilván sokszorosan nagyobb munka lesz, ez még csak a jövő. Bár ezek nem is parkok valójában, hanem majd csak azzá válnak. A legnagyobb ezek közül a Népliget, de nagy munka lesz például a Fehér út menti erdős-mezős térség, vagy mondjuk a Rákosrendező mentén végig egy nagy gazos-bozótos zöldterület. Ami a házfelújításokat illeti, azok alighanem az egész évszázadon végig fognak húzódni, sőt szerintem soha nem is érnek véget: ugyanis a mostanra igen lepusztult többezer épület felújítása, vagy bontása még eleve több évtizedig eltart, mire a jelen folyamatnak teljesen a végére érnek. Viszont addigra már a most még rendben levők is elavulttá válnak: akkor megint százával, ezrével lesz felújítanivaló ház, ami szintén évtizedekig fog tartani, miközben ezek a most vadonatúj terek és ma épült házak, immár régesrégivé elavulva, újra felújításra szorulnak majd, stb.

Üdv: Kornél

Mutatós,mozgalmas külsejű ház. :)Üdv,Balázs

A korábban készült képeimet előkotorva annyit módosítok, hogy nem "néhány kicsi", hanem egy olyan kompozíció, amelynek része egy napóra és egy szokásos mutatós óra, meg néhány kisméretű szobor (vagy csak egyszerű műanyagfigura?) is. Az nem egyértelmű számomra, hogy melyik falon van, de biztosan ezen a házon.

István

Kőbányán is láttam hasonlót, igen. De például a lajosmizsei vasút lőrinci szakasza körül is elég szegényes a kép.

Budapesten, főleg a pesti külvárosokban tényleg nehezen átjárható akadályt tud jelenteni egy-egy vasútvonal. Sok helyen meg ráadásul kerülethatárt is, persze ezt a jelenséget úgyis ismered.

István

Cegléd, teljesen igaz és jogos észrevétel, hasonló a hangulat. Csak egyszer jártam ott, de egyből megszerettem, van is róla itt sok képem.

István

A legérdekesebb az, hogy még mindig eredeti állapotában láthatjuk. Mert ha a korábbi átépítési előirányzat teljesül, akkor már évek óta egy ultramodern kiegészítésű épületetkompexumot fotózhatnánk most már. Mert ez lenne, a neten látható fantomrajzok szerint, az a fehér épület, aminek Bem Palace lesz a neve.

Üdv: Kornél

Sajnos legtöbb várunknál ezt kell szavalnunk. Üdv. Juli

Szerencsém volt, hogy éppen nem volt járműtakarás. És egy délelőtti napfényes megvilágítás azért jobb lett volna.

Üdv: Harmadik

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups