Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...618619Next »

Harmadik's conversations

Nem, Marcsi, nem áprilisban, hanem a jelenlegi időben olvasható cikkek vannak erről, ma (július 4-én) is fent van néhány a neten. Például EZ, vagy mondjuk EZ, továbbá EZ, és a Wikipédián EZ. Feltehető, hogy egy idő után a linkekre kattintva már nem fog semmi megjelenni, mert ha egy cikk aktualitását veszti az idő múlásával, akkor gyakran a link sem él már. A családi fotók persze hogy maradhatnának, de a Panoramio-képanyag, ami térképpel kapcsolatos, földrajzi helyzetű fotótömeg, az pont beleesne a fenti kategóriába. Na, majd néhány nap múlva tisztázódik ez.

Üdv: Kornél

És ami még érdekesebb, ez a műtárgy nem egy statikus szobor, hanem mozgó térelem. A vizikerék folyamatos forgásban van.

Üdv: Kornél

Igen, a település már város, de a korábbi idők emlékei még megvannak, él még a hagyománytisztelet.

Üdv: Kornél

Nagyon jó! Üdv : Lajos

Szép emlékmű! Üdv : Lajos

Hangulatos. Igazi kisvárosi centrum.

Üdv: Kornél

Nagyon élethű. Első látásra elég újnak látszik, ezért is látom meglepve az interneten, hogy már milyen sok éve áll itt. A szoboravatást az operaénekes születésének 90-ik évfordulójára időzítették, 2006 szeptember 17-én történt. Nekem is tetszik.

Üdv: Kornél

Tényleg nem mai darab. A másik oldalon egy tábla is van dátummal, és a szobrászművész nevével. Eszerint ez a műalkotás már 19-ik éve dacol az időjárás viszontagságaival. 1996-ban tartották a "millecentenárium" névre hallgató eseménysorozatot, a honfoglalás 1100-ik évfordulójára. Még találomra egy konkrét dátumot is kreáltak, augusztus hónap 19-ét jelölték meg a honfoglalás napjaként. Az évforduló kapcsán több emlékmű is készült az országban, többek közt például a Pataky Művelődési Ház előtti is, Kőbányán, és ez szintén 1996-os alkotás. A honfoglalás egyébként, mint tudjuk, nem 896-ban, hanem 895-ben volt, de az 1895-re tervezett milleniumi beruházások nem készültek el időre, csak 1896 tavaszára. Ezért az ezredik évfordulót 1895 helyett 1896-ban ünnepelték. A jelek szerint ezentúl a további százas évfordulók sem 95-re, hanem 96-ra esnek: aki megéri, meglátja majd 2096-ban.

Üdv: Kornél

Köszönöm a látogatást, a kommentet!
Látom, nagyon tetszik mindenkinek a különös nézőpont! Amint fent is említettem, én sokszor ilyen perspektívából szoktam a lépcsőházakat fotózni, csak nem töltöm fel ezeket a képeket, mert mégis jobban tetszik a felülről fényképezés. Itt nem volt időm feljebb menni, azért is láttam jobbnak ezt a szöget akkor!
Sopron nekem sincs közel, sajnos, pedig nagyon érdemes felkeresni az épített öröksége miatt - is.
Üdvözöl: Attila

Marcsi, az én településfotóimon az utóbbi két-három évben szinte mindig eléggé kihaltnak tűnik a városkép, mert igyekszem kihasználni azt a pillanatot, amikor a látómezőben a lehetőségekhez képest éppen a legcsekélyebb mozgás tapasztalható. A korábbi időkben készített fotóimat, amikor még nem törekedtem erre, most már én magam is kimondottan rondáknak érzem, a városképet elcsúfító rengeteg zavaró tényező miatt. De, különösen nagyvárosi centrumokban, ez nem mindig jön össze. Itt is, a város főtere egyáltalán nem volt kihalt, az ideális, verőfényes nyári időben sokan biciklizgettek, görkorcsolyáztak, ültek a padokon is, innen meg pár másodperccel előbb lépett el egy háromtagú, fényképező csoport a csobogótól, még itt voltak pár méterre mellettem. És egymás után húztak el kocsik itt a jobb szélen, ami egy országos főútvonal. De ha szerencséje van az embernek, akkor kivárható, amíg ebből a sok mindenből pont semmi sem látszik. Persze előfordulnak esetek, amikor akármeddig várakozva sem alakulna ki optimális helyzet, és nem is mindig csak a személyi mozgás, hanem a járművek tömege az, ami a legnehezebben kerülhető el. Nemegyszer autókból és biciklistákból sokkal több (és egyre több) van jelen, mint gyalogosokból. Érdekes módon viszont az egyéb járművek, mint például autóbusz, villamos, vonat, (a "szakirodalom" szerint is) nem zavaró körülmény, hanem épp ellenkezőleg, kifejezetten feldobja a témát, a statikus látványelemi összességnek dinamikus felhangot adva. Tájképkészítés sokkal egyszerűbb lenne, de a városképfotózás módfelett sok faxnival jár. Általában az adott helyszínen készült fotóimnak csak a fele, vagy egyharmada alkalmas arra, hogy felkerüljön a Panoramiora (nyilván van, aki szerint annyi sem): a többi csak a számítógépben marad. Például ma is egy nyüzsgő városközpontú településen fotóztam, 63 képet készítettem, ebből vagy huszat az említett városcentrumban. De a 63-ból csak 25 fotót érzek valamelyest alkalmasnak a Panoramiora, máskor is nagyjából ehhez hasonló az arány. Most ha ezt a hozzászólást befejezem, megkezdem a feltöltést.

Üdv: Kornél

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups