Harmadik
photos
on Google Maps
views
« Previous12345678...583584Next »

Harmadik's conversations

Kornél! Tökéletes megfogalmazás!! Üdv.: Marcsi

Köszönöm szépen!

Örülök,hogy tetszik!

Kari

Nagyon köszönöm, Kornél! Szeretettel: Éva

Annyiból érdekes a helyszín, hogy ez a környék megúszta: a IV. kerületnek egy hatalmas részét lerombolták, és a megüresedett helyre lakótelepeket építettek. Itt viszont, bár főútvonal, az eredeti 2-es országút tulajdonképpen, még eléggé megmaradt az eredeti arculat.

Üdv: Kornél

Itt végig üzemépületek voltak régebben, de most már elég hézagos. Itt a kép jobb szélén, ami már nem látszik, egy hatalmas üres terület következik, az volt az Újpesti Bőrgyár, 2008 január első napjaiban bontották le.

Üdv: Kornél

Köszönöm az észrevételt Kornél! Nem tudom, hogy hogyan került a pozíció oda, és miért nem vettem észre!! Nincs két Rodostó, a mostani elhelyezés a helyes!! Egyébként feltettem egy olyan kollázst, ahol az eredeti látható, amit én fotóztam még régen, amikor ott jártunk Törökországban. Ott is látszik a hasonlóság!! Üdv.: Marcsi

A XIX. században jelentős nyaraló-villa térséggé alakult a Svábhegy (is). Mint tudjuk, Jókai is igen kedvelte ezt a hegyoldalt, bár az akkor még gőzmozdonnyal vontatott fogaskerekű módfelett zavarta. (Egy alkalommal állítólag szőlőkaróval a kezében elállta a sínen a fogaskerekű útját, és megfenyegette a mozdonyvezetőt, de a szeneslapáttal leugró fűtő elérte, hogy a szerelvény tovább mehessen). És jónéhány más neves személyiség is élt itt a villanegyedben. Na szóval nem kizárt, hogy talán itt is egy olyasvalaki élt egykor, akivel kapcsolatban műemlék, vagy legalábbis nosztalgiaemlék a hajdani villája.

Üdv: Kornél

Ez a templom, feltehetően financiális okokból, apránként épül. A kezdet még 2003-ban volt. A tetődísz-zászlón 2005-ös dátum látható, feltételezem, addigra épült fel, már használatbavételi lehetőséggel. A további munkálatok aztán a következő évekre maradtak. Mikor én öt évvel ezelőtt fotóztam, még csak félkész volt a torony. (Az akkori kép 2010 június 1-én készült). Nemrég épült meg a toronysüveg. Hivatalosan a templomszentelés 2013 október 5-én történt meg. A fotózáshoz nincs elég hely a kellő távolsághoz, csak ilyen dőlő perspektívában sikerült megörökítenem. (Ráadásul teljes ellenfényben, de ezen más napszakban lehet segíteni). A hátoldal felőli fotózás sem optimális, ott rengeteg növény mögött látszik csak belőle valami. Oldalról meg csak egy keskeny zsákutca felől fotózható, módfelett meredek látószögben lehetséges csak onnan a fotózás. A negyedik irányhoz nem lehet odajutni, ugyanis a templom mögött a zsákutca épületeknél és drótkerítésnél végetér.

Üdv: Kornél

Ahogy a főváros körüli községek sorban várossá válnak, kiépítenek egy városközpontot. Már csak néhány olyan helység van Budapest határában, amelyek nem váltak még várossá, hirtelenében hat név ugrik be. Gyál is egyre városiasabb, a családi házas, földszintes utcáival együtt is, és ez a városközponti tér, emlékművel, parkkal, új létesítményekkel, díszkőburkolattal, így együtt tényleg figyelemreméltó fejlesztés. Gyál gyakorlatilag egybeépült a főváros szélén levő Pestszentimrével, a köztük húzódó városhatár jószerivel csak formális: Gyál olyan, mintha itt még folytatódna Budapest XVIII. kerülete.

Üdv: Kornél

Kornél! Formájában is elég feltűnő épület!

Üdvözöllek, Eszter

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups