Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Eugenio Aviles

I say thank you for the visit in my gallery. Best regards, from Budapest. Eszter

Eszter, van is olyan, amikor jobb is nem kimenni. Látványilag tényleg szép, de kint járni tegnap módfelett óvatosan lehetett csak. Előzőleg ugyanis nemcsak hó, hanem ónoseső is esett, nem sok, csak egy vékony jégréteg. Az aszfaltjárdák igencsak csúsztak, mert mint tudjuk, legtöbb helyen jó negyedszázada nincsenek házmesterek. Lefelé menve egy enyhe lejtőn is már bármikor hanyatt eshet az ember, de egy meredek hegyi utcán elképzelni sem tudom, hogyan lehet a járdán haladni. Felfelé viszonylag kevésbé van gond, mert hasraeséskor automatikusan előrekapja az ember a karját (ilyenkor szokott gyakran csuklótörés előállni), de hanyatteséstől sokkal nagyobb probléma lehetséges. Régebbi lakóhelyemen például a plébános a templom mellett hanyatt esett a jeges járdán, betört a tarkója, és a helyszínen meghalt. Itt a vízparton viszont most egész kellemes volt, nincs aszfalt, nincs csúszkálás, meg a napon már különben is eltűnőben volt a jégkéreg így kora délutánra. Téli fotókat az elmúlt két télen alig lehetett csinálni, 2014/2015 telén december 28 reggelre esett le az első hó, ami napok alatt eltűnt, januárban már csak hat olyan nap volt, amikor hó volt, februárban meg csak kettő. Az azt megelőző télen a január 29-i első hó egyben gyakorlatilag az utolsó is volt. Amiket akkor, 2014 január 29-30-án fotóztam, annyi volt az összes téli kép. Most is úgy néz ki, hogy az első hó után egyelőre csak esők jönnek a napokban.

Üdv: Kornél

Szerintem is ez egyike legexkluzívabb tetőtéri kialakításoknak. Nekem is volt már fotóm róla, akkor nagyobb környezetével együtt, és más fényviszonyok mellett: 2014 december 28-án.

Mentovics Éva: Újévi köszöntő

Szeretetben, egészségben

legyen részed egész évben.

Légy szerencsés, vidám, boldog,

felejtsd el a bút, és gondot.

Kezdődjön hát egy új élet:

legyen békés, boldog éved!

BUÉK! Eszter

Old boat-house, pub, bowling-club.

A sok villanydrót attól lehet, hogy valójában ez viszonylag távol van. Az eggyel lentebbi utca felől látható így a maga teljességében, zoommal, lehet talán 200 méter is úgy nagyjából. Ekkor távra már jónéhány drót jut.

Üdv: Kornél

Verty nice shot and Amazing water falls. I wish you and your loved ones a happy new 2016, Paolo

Many thanks Harmadik for your visiting my gallery and accepting our group invitation:-D Wish you all the best, lienyuan

Very nice shot of this elegant and beautiful church. ^L+F^. Very welcome to our group and thanks for your wonderful photos. Wish you all the best, lienyuan

Tényleg tetszetős lett a környezete, különösen, mióta a teret átalakították, az itt haladó forgalom átkerült a tér széleire. A szobor talapzati része külön is egy művészi munka. Régebben volt is valahol fotóm már erről, most nem kerestem utána, hogy mikor, de más perspektívából. Van egy kismértékű megdőlés, mostanra már egyre inkább észrevehetővé vált.

Üdv: Kornél

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups