Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Igen, a szobor a helyén maradt azután is, hogy a Gulliver játékkereskedelmi hálózat megszűnt. Több hír foglalkozott akkoriban vele, mert éppen a játékvásárlás legnagyobb szezonjának a csúcspontján jelentették be a hírt, miszerint a Gulliver hálózat 2013 december 21-én bezárt. Itt most más cégnévvel szintén játékáruház van, de az eredeti szobor jól ideillik díszítőelemként a bejárat mellett.

Üdv: Kornél

Köszönöm szépen Imre.

Jó, hogy ez a szép kastély a miénk.

Üdvözöllek, Eszter

Némileg nonfiguratív, de tényleg meggyőző.

Üdv: Kornél

Örülök, hogy így látod, kedves Kornél! :)
Szerintem elég homályos... természetesen ilyen helyekre nem járok állvánnyal. :D :)
Azért töltöttem fel igazából, hogy legyen egy kép e csarnokról egy ilyen szemszögből is! ;) :)
Üdvözöl: Attila

A legérdekesebb az, hogy csak a neten utánanézve tudtam meg, mit is ábrázol. A helyszínen, messzebbről nézve azt hittem, két vöröshagymát látok, aminek a héja éppen eltávolítás alatt áll. Csak innen egész közelről vettem észre azt a csőrfélét. Akkor arra gondoltam, ez egy nonfiguratív alkotás, címe lehetne mondjuk az, hogy "Vöröshagymából kikelő kiscsibék". Aztán utólag kiderült, hogy szó sincs vöröshagymáról, az nem hagyma, hanem madárbegy. Mint látványelem, tényleg érdekes dísze a kulturközpont előtti térségnek.

Üdv: Kornél

Igen, így, hogy pont egy út hossztengelyében van, elég gyakran fényképezik. Nekem is volt már róla fotóm, de nem erről, hanem a keresztező utca felől.

Üdv: Kornél

A korábban itt készült fotómhoz képest most igyekeztem előnyösebb perspektívát választani.

Üdv: Kornél

Alighanem gyönyörű is lesz. Ha tényleg kiállítóteremmé alakítják, akkor nyilván ennek megfelelő külsőt kap majd.

Üdv: Kornél

Az április 11-i avatásról láttam egy híradást, ami felkeltette az érdeklődésemet, ezért eredetiben is megtekintettem. És eddig nem tudtam a Grassalkovich-szoborról, pedig már másfél éve avatták, de ha már itt voltam, azt is megkerestem.

Üdv: Kornél

Igen, Éva, ez a csipkézett fadíszítéses stílus a jelek szerint a XIX. században eléggé elterjedt volt. Nagyon régi villaépületeknél is felfedezhető. És stílusában némileg hasonlóságot mutatott ehhez az a végállomási épület is, ami a Hűvösvölgyben volt. Azt lebontották, 1999 júliusában adták át a Hűvösvölgy új busz-villamos végállomását, a korábbi épület helyén üres terület jött létre, a mostani végállomás jóval kijjebb van. És tulajdonképpen kicsiben ehhez hasonló stílust láthatunk a 61-es villamos több megállóépületénél, ez mind a villamosforgalom megindulásának kezdeti időszakából való. Sok évtizedes fotókon látható, hogy tényleg milyen villaszerű épület volt ez egykor. És alighanem hamarosan olyan is lesz megint, két hete született elhatározás a helyreállításról, televízióban leadott híranyag szerint március 30-án döntöttek.

Üdv: Kornél

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups