Harmadik
photos
on Google Maps
views

Harmadik's conversations

Gyál városiasodása már azelőtt megkezdődött, hogy 1997-ben ténylegesen várossá lett. Már előtte is voltak jelei a változásnak. Többek közt ez az új templom is, ami 1994-ben épült.

Üdv: Kornél

Szerencsés véletlen, hogy pont ennek a boltívnek a hossztengelyében van ez a bejárati szoborcsoport. Úgyhogy nagyon adta magát a perspektíva. A kiállításról én is csak akkor hallottam, mikor a megnyitó rendezvény volt, de az azóta eltelt 10 nap óta csak most jártam erre először. Volt olyan gondolatom is, hogy esetleg be is megyek, de (ami természetesen a képen nem látszik, várni kellett a megfelelő alkalomra) élénk ki-be forgalom van a bejáratnál. És ha nem lett volna 37 fok, alighanem még többen lettek volna. Jókora tömeg tolonghatott odabent, úgyhogy majd valamikor máskor.

Üdv: Kornél

Köszönöm a tájékoztatást Kornél! Üdv.: Marcsi

Ha úgy vesszük, tényleg eső után, csakhogy sokkal az utolsó eső után. Valójában a 36 fokos hőség miatt a villamossíneket időnként locsolják, kivetődés ellen. Valaha a sínszálakat úgy fektették le, hogy pár milliméter hézag maradt az egyes vágányszakaszok között, hogy a hőingadozáskor legyen hely a sínnek a táguláshoz. De az utóbbi évtizedekben hézagmentes folyamatosságúak a sínek, hogy ne legyen zötykölődés. Így viszont nincs mód a hosszanti tágulásra. Úgyhogy csak oldalra tud a sín tágulni, ilyenkor áll elő a kivetődés. Megelőzésképpen locsolással szokták hűteni. Itt is pár perce ment végig a locsolókocsi.

Üdv: Kornél

Érdekes kompozíció! Üdv.: Marcsi

Marcsi, én is sejtettem, hogy vita lesz, és ellenzők meg támogatók egyaránt felszólalnak. Jó, hogy végül így alakult. Ami a kivitelezést illeti, az ma, a számítógépkorszakban éppenséggel nem lett volna elképzelhetetlen. Gondolom, az összes feltöltéseket valós időben figyelték volna erre szakosodott számítógéprendszerek. Az is valószínű, hogy az exif-adatok között fel kellett volna tüntetnie a fotósnak, hogy van-e engedély az adott fotóra. (Engedély száma, érvényességi ideje, az engedélykiadás hitelességének tanusítványa, a tanusítvány eredetiségénak igazolása, a fotó feltöltésének oka, az engedély birtokosa valóban a fotós-e, neve, anyja neve, stb, stb, szóval ahogy egy ilyen helyzetben kellhet). Egy gépnek csak tizedmásodpercnyi idő azt eldölteni, hogy van-e épület vagy szobor, vagy bármilyen tiltott látványelem a fotón. Amennyiben nincs, akkor semmi faxni tovább. Ha viszont van, akkor a gép egy pillanat alatt meggyőződik arról, hogy az említett engedély megvan-e hozzá, vagy nincs. Ha nincs, akkor a fotós további bármilyen feltöltéseit a kiszolgáló szerver azonnal letiltja, akár engedélyes, akár nem, és a jogkövetés mellőzésének fennforgására tekintettel az illető adatait továbbítja a központi büntető adatbázisba. Végül pedig az elkövetett cselekmény tárgyi súlyát figyelembevéve az Európai Unió érdekeit a legmesszebbmenőkig szívügyüknek tekintő testület dönt a delikvens elmarasztalásáról.

Na, körülbelül ilyen egyszerű lett volna, vagy valami hasonló, a számítógépek számára ez az egész csak fél másodperc lenne. Ehhez a fotóhoz, ami alatt most ez a szöveg van, nekem három helyről kellett volna engedélyt kérnem, a kálvária készítőinek jelenkori jogutódjától, a kápolna miatt az illetékes felekezeti vezetéstől, és a háttérben alighanem víztorony van, nyilván a Vízműveké, de persze lehet, hogy már csak műemlék, akkor a műemléki felügyelet lenne az illetékes. Így viszont, hogy július 9-én a helyzet kedvezően alakult, ez megkönnyíti a továbbiakat.

Üdv a Debrecenben készült fotóknak is.

Kornél, VII 14.

Another beautiful shot. It's amazing to think the amount of work that went into building this. Great work. YSL. Best wishes, Dave.

Köszönet a kiegészítésért. Még emlékszem erre a régi, négy évvel ezelőtti fotóhelyszínre, akkor valamiért gimnáziumnak véltem. Talán ez volt kiírva, csakis innen gondolhattam, de a konkrétumok már nem ugranak be. Kornél

Валентин, это отремонтированный колодец-журавль, я очень рад, что тебе нравится. Спасибо за ваш визит. Привет: Harmadik.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Harmadik's groups