Χρήστος Α. Κατσαρός
Best photos All photos
381
photos
132
on Google Maps
views
Να προσέχεις ………….. ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ….ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΑΚΡΥΑ Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή. Μισούσε τον καθένα, εκτός από τον αγαπημένο της. Αυτός ήταν πάντα εκεί γι? αυτήν. Την αγαπούσε πολύ και ήταν πάντα δίπλα της. Του είχε πει ότι αν μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν! Μια μέρα κάποιος της δώρισε δύο μάτια και τότε μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ ήθελε? Είδε και τον αγαπημένο της? Εκείνος την ρώτησε γεμάτος χαρά «τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;» Η κοπέλα όμως έκπληκτη είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από αυτό, αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Το αγόρι έφυγε δακρυσμένο και με πόνο. Αργότερα της έστειλε ένα γράμμα?”Απλά σε παρακαλώ, να προσέχεις τα μάτια μου!”

Χρήστος Α. Κατσαρός's conversations

Μόνο Ευρωπαϊκή χώρα δεν θυμίζει το τοπίο, ούτε καν τριτοκοσμική. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση μας μάρανε. Τα σκουπίδια κάνουν πάρτυ!

Η λίμνη αργοπεθαίνει κι εμείς στεκόμαστε απλά θεατές. Σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το άλλοτε πανέμορφο και παμφορότατο τοπίο.

Ανεκμετάλλευτο το πάρκο δίπλα στη λίμνη αργοπεθαίνει κι αυτό ακολουθώντας τη μοίρα των περισσοτέρων έργων στην Ελλάδα.

Επιτέλους ούτε αυτά τα μικροαπορρίμματα δεν μπορεί να περισυλλέξει ο Δήμος; Τι εξυπηρετεί αυτή η εικόνα και η δυσοσμία που αποπνέει η όλη κατάσταση;

Απεριποίητα ξερόχορτα που πνίγουν το χώρο και μάλλον διώχνουν παρά προσελκύουν τον επισκέπτη! Ούτε τρωκτικά και ερπετοειδή δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον κατάλληλο μόνο για προνύμφες που επιπλέουν στη λύμφη τους,όχι άγρια πουλιά και ζώα και μάλιστα απειλούμενα με εξαφάνιση. Ζήτω η οικολογική συνείδηση όλων αυτών που είναι αρμόδιοι για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου!

Απέραντη θλίψη! Ο ευτελισμός της φύσης σε όλο του το μεγαλείο! Πώς μπορεί άραγε να είναι αυτή η εικόνα ενός προστατευμένου από Διεθνείς συνθήκες Εθνικού Πάρκου; Ο απόλυτος ξεπεσμός!

Στο άλλοτε πανέμορφο λιμανάκι ,της λίμνης Κερκίνης στη Λιβαδιά Σερρών τώρα μόνο μπάζα και πάσης φύσεως απορρίμματα συναντά κανείς, ακόμα και πάνω στις ρίζες των δέντρων που γέρνουν κάτω από το βάρος που έχουν φορτωθεί, έτοιμα να πέσουν. Παρεπιπτόντως, ποιος άραγε έδωσε άδεια στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο κύριο της φωτογραφίας να προκαλέσει επιπλέον οικολογική καταστροφή καίγοντας σκουπίδια;

Χρήστου Α. Κατσαρού ( Chris Sintiki) Σε ανάμνηση της φάτνης στην οποία γεννήθηκε ο Χριστός, οι χριστιανοί συνηθίζουν να κατασκευάζουν κατά τη περίοδο των "εορτών των Χριστουγέννων" ομοίωμα της Φάτνης της Γεννήσεως με τα κύρια πρόσωπα των σχετικών ευαγγελικών περικοπών δηλαδή της Παναγίας, του Χριστού, του μνήστορος Ιωσήφ, των τριών Μάγων, των τριών βοσκών, Αγγέλων καθώς και κάποιων ζώων. Παλαιότερα αυτές οι κατασκευές ήταν χάρτινες αναδιπλούμενες, σήμερα αποτελούν ιδιαίτερες κατασκευές ξύλινες ή πλαστικές ενώ τα πρόσωπα και ζώα αγαλματίδια από πηλό ή άλλο υλικό. Οι φάτνες αυτές τοποθετούνται στη βάση των χριστουγεννιάτικων δένδρων. Σήμερα παρατηρούνται και υπαίθριες σε πλατείες δήμων αλλά και οργανισμών, ιδιωτικών εταιρειών κ.ά. Το έθιμο αυτό προέρχεται από την Ιταλία.

Χρήστου Α. Κατσαρού ( Chris Sintiki)

Σε ανάμνηση της φάτνης στην οποία γεννήθηκε ο Χριστός, οι χριστιανοί συνηθίζουν να κατασκευάζουν κατά τη περίοδο των "εορτών των Χριστουγέννων" ομοίωμα της Φάτνης της Γεννήσεως με τα κύρια πρόσωπα των σχετικών ευαγγελικών περικοπών δηλαδή της Παναγίας, του Χριστού, του μνήστορος Ιωσήφ, των τριών Μάγων, των τριών βοσκών, Αγγέλων καθώς και κάποιων ζώων. Παλαιότερα αυτές οι κατασκευές ήταν χάρτινες αναδιπλούμενες, σήμερα αποτελούν ιδιαίτερες κατασκευές ξύλινες ή πλαστικές ενώ τα πρόσωπα και ζώα αγαλματίδια από πηλό ή άλλο υλικό. Οι φάτνες αυτές τοποθετούνται στη βάση των χριστουγεννιάτικων δένδρων. Σήμερα παρατηρούνται και υπαίθριες σε πλατείες δήμων αλλά και οργανισμών, ιδιωτικών εταιρειών κ.ά. Το έθιμο αυτό προέρχεται από την Ιταλία.

« Previous123456789Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Χρήστος Α. Κατσαρός's groups