Alex Vandeweyer
Best photos All photos
420
photos
410
on Google Maps
views
Using my Samsung WB650 and Canon 500D, I enjoy creating panorama photos.

Alex Vandeweyer's conversations

Beautiful Paulo ! Great job...L71.Greetings from Algeria.

For some people work,for others a game.

Tussen 1934 en 1996 waren de administratieve diensten in dit gebouw gevestigd. In 1996 verhuisden zij naar het nieuwe administratieve centrum “De Plaetse”.

Het oude gemeentehuis wordt nog steeds gebruikt voor huwelijken, jubileums, ed. Ook zijn er nog enkele diensten gehuisvest zoals vzw Stora, Fanc, PWA en Heemkundige Kring “De Griffioen”.

De oudste gedeelten van de huidige kerk dateren vermoedelijk van het einde van de 15e eeuw. Sommige auteurs zetten resoluut de datum 1486 voorop. De toenmalige kruiskerk onderging in de 18e eeuw kleine uitbreidingen, met twee zijaltaren en twee nissen aan de hoofdbeuk. In 1863-1864 werd de kerk opmerkelijk vergroot, met een doopkapel, een sacristie en twee zijbeuken.

Deze kerk kreeg het in september 1944 zwaar te verduren. Het wegtrekkende Duitse leger gebruikte de toren als uitkijkpost om het Engelse leger over het kanaal te Mol-Donk te kunnen gadeslaan. De Engelsen namen de toren met kanongeschut onder vuur en de hele kerk werd zwaar beschadigd.

De commissie voor monumentenzorg kwam ter plaatse zien of de beschadigde kerk al dan niet voor herstelling in aanmerking kon komen. Ze oordeelde dat de toren hersteld kon worden en ook moesten drie muren blijven staan: ten noorden en ten zuiden de kruisbeuken en ten oosten achter het hoofdaltaar. Momenteel kunnen we dan ook spreken van een driebeukige kerk met kruisbeuk, koor met zijkapellen en westertoren. Bij de wederopbouw van de kerk werd de vloer van de kerk sterk verlaagd, zodat de oude muren ondermetseld moesten worden en oude graven, die zich in de kerk bevonden, verwijderd werden. In het torenhuis bevinden zich nog een aantal oude grafstenen, die toen bewaard werden. Er werden eveneens nog enkele fundamenten gevonden, vermoedelijk van de eerste kruiskerk

Spijtig dat het vliegveld er niet meer is. Anders hadden we nog veel toffe foto's van jou kunnen zien. Alex - Oud-Turnhout

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ✰✰✰✰✰✰ LIKE ✰✰✰✰✰✰ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Elegant architectures,fantastic composition.

Like 1!

Sincere greetings from Taiwan to Belgium.

So beautiful picture.

LIKE

Congratulations.

The 5 first pictures on my page at PANORAMIO are for contest.

Greetings from Brazil.

♥ ♥ ♥ ♥ ✰ VOTED ✰ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ✰ LIKE ✰ ♥ ♥ ♥ ♥

« Previous12Next »

Friends

  • loading Loading…

 

Alex Vandeweyer's groups