Hofehérke
4
photos
0
on Google Maps
32
views
None

Hofehérke's conversations

Szia. Pedig használhatják. 1955 júniusban rendelték el a védelmi rendszer bontását. A beépített anyagokat (rőzse, palló, fa, stb) 1956 májusig át kellett adni a tanácsoknak. Az állandó jellegű létesítményeket pedig 1957 júliusig az illetékes földtulajdonosnak, tsz-nek megőrzés, gondozás, felhasználás végett. Vagyis a lakott környéken lévő bunkerekben rögtön lehetett terményt tartani. A tanácsok számára kidolgozták a bontási utasítást, a kibontott anyagok kétharmadával a tanácsok rendelkeztek. 1961-ben a felszámolás végén a nagyobb tömegű vesbeton létesítmények sorsát a földtulajdonos kezébe adták. Így bontottak le jópár óvóhelyet. Persze egy óvóhely lebontása az esetek túlnyomó többségében azt jelentette, hogy felszedték a födémet alkotó vasbeton gerendákat, leszerelték a vasajtókat és a terméskővel dúsított falakból kivertek annyi követ, amennyit tudtak (vagyis alig valamit, sok óvóhelyen látszik, hogy megkóstolták, de a félméteres terméskőbetonnak kézi erővel nem nagyon lehetett nekimenni) Mindenesetre a védelmi rendszer mentén jópár házban vannak ilyen kövek az alapban és még több ilyen gerenda, mint áthidaló. A masszívabb vasbeton építmények (géppuskás, egyéb tüzelőállás fedezékek) lecsupaszítva, de 99%ban azóta is megvannak.

Hallooó, ki ismeri eme leánykákat ? az Ujvári lányok, nem szuper a fotó ? háttérnek fölakasztottak egy pokrócot, de hogyan ? várom a válaszod ! üdv. " Hófehérke "

Hallo Mi ( M/C ), az Örfi Laci bácsinak az én koromban még nem volt gyermeke, s ha volt is nagyon picike, vagy valami rémlik: akkoriban szülhetett az asszony, amikor én a falut elhagytam. A lényeg azonban az, hogy a suli még ma is abban a formában áll, mint anno dacumál...... Más : emlékszel Te az Ujvári lányokra? az egyik a Katóka, a húga pedig a Gisike. Létezik nálam egy megsárgult, bepöndörödött szélü elsöáldozási foto, néznéd meg, érdekes. ... S ha sikerül, megprobálom fölküldeni, hátha jelentkeznek. Minden jóóóót: " Hofehérke"

Hallo Supergeoman, igazán kevés a hozzászoló,.. Te vagy az egyetlen, aki megsajnált, és irt nekem valamit is erröl a környékröl. .. Köszönet érte ! ott senki más nem nézegeti ezeket az oldalakat ? kár érte ! az e-Mail cimeken meg fogok böngészni esténként, ha rossz lesz a TV-müsor. Látom azonban, hogy számtalan más fényképet is készitettél a Google részére, és hogyan sikeredik az ? és onnan,... a világ végéröl? Liebe Gruss: " Hofehérke"

ebben a malomban én is jártam, öt éves lehettem, amikor apukám megengedte, hogy én is fölmehessek, megnézni, hogyan darál a szél. .. Miután láttam, hogy az porzott, nem izlett tovább a kenyér, mert azthittem az piszkos volt. S ennek sajnos több mint ötven éve már, és a malom még mindég létezik, ..... kérdem én : hol maradt az idö ?

Friends

  • loading Loading…

 

Hofehérke's groups