László Pazár
photos
on Google Maps
views
The first name is: Laszlo what the english word 'Laslo' pronunciation is similar. I live alone in Baja (Hungary).

László Pazár's conversations

Köszönöm szépen *✿ܓ Gy㋡ngyi ✿ܓ *!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

L.

... áldott lelkű geniuszunk ...


Szép kép! Tetszik!

Üdvözlettel: Vince

Caro István, köszönöm az emlékeztetést :-)

Az utolsó vendégem koránkelő volt, így most az óra átállítás előtt hozzászoktam én is az új életritmushoz. Igazad van, nálam is inkább jelentéktelen az óra, elég nekem a nap világa és a madarak csiripelése.

MB, Christa

Thank you Falk!

Greetings, Laslo

Várjuk ki a végét, kedves Dezső! :)

Örülök, hogy benéztél!

Üdvözlettel, László

Köszönöm Rita! Örülök, hogy tetszik...

Üdvözlettel, László

Látványos, szép fotó! L

Elemér

Kedves Ágnes!

Remek részlet erről a rendszerváltozás által tönkretett eredetileg szép épületről.

Sajnálatos módon mindenki Sorg villának hívja az épületet Leányfalun, pedig az ingatlan csak szűk öt évig volt tulajdona a Sorg családnak. Az eredeti épületet a parkkal együtt a Lingel bútorgyáros család építette 1902-ben és 37 év után ezt vásárolta meg a Sorg család és az alaprajzot és a főfalakat meghagyva építette át jelenlegi stílusába.lásd: http://postcards.hungaricana.hu/tile/thumb/kepeslap/oszk/l/leanyfalu/l_0032r.ecw/?h=500

Szerencsére sem az oroszok, sem a helyiek nem rabolták ki a villát 1945-ben. Köztársasági elnöki nyaraló lett. Itt lakott(üdült) Tildy Zoltán, Szakasits Árpád. Majd 1951-ben a mindenkori miniszterelnökök nyaralója lett (Rákosi Mátyás, Nagy Imre, Hegedűs András, Kádár János) 1957 től 1989-ig Kádár döntése alapján a MSZMP politikai bizottságának nyaralója lett.

A ház impozáns, de csak három hálószoba van benne.A rendszerváltozás után a vezetők már nem kívántak együtt nyaralni inkább arra törekedtek, hogy saját legalább ekkora házuk legyen. A villának sanyarú sorsa lett és ehhez a döntéseivel a Leányfalu Önkormányzata is hozzájárult. Külön kíváncsi lennék arra kinek a házát irodáját díszítik a rendszerváltozás után "elhordott" eredeti bútorok, herendik és egyéb műkincsek.

Remélem nem untattalak.

Üdv.

csorszfoto

que sitio tan peculiar

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

László Pazár's groups