Dénes László
photos
on Google Maps
views
THESE PICTURES ARE © DÉNES LÁSZLÓ! MY PICTURES ARE NOT FREE TO DOWNLOAD FOR BOTH NON-PROFIT- AND COMMERCIAL USE. YOU ARE NOT ALLOWED TO USE MY IMAGES IN ANY WAY SUCH AS PRINTED USE, REDISTRIBUTION, ALTERATION, SOCIAL NETWORKING SERVICES, LIKE FACEBOOK AND SO ON. ____________________________________________________________________________ ENGLISH : “The world is my country, all mankind are my brethren, and to do good is my religion.” (Thomas Paine)... I consider myself an amateur photographer, taking photos since 2003. My favorite subjects are: landscapes, untouched environments-, wildlife, and portraits. I like to show remote subjects, seen from inaccessible viewpoints... I wish You the best lights ever!!! ________________________________________________________________________________ MAGYAR : "A világ az én országom, az emberiség a családom és jót tenni a vallásom"...(Thomas Paine)... A "Fotomontan Klub Marosvásárhely" -volt Kárpáti Kaland- és FotóTúrák (K.K.F.T.)- alapító és ma is aktív tagjaként, minden értékesíthető szabadidőt megragadva járom a vidéket, mások által még meg nem mutatott témák után kutatva... Amatőr fotósnak tartom magam. 2003 óta készítek képeket. Szenvedélyem a túrázás, amit igyekszem összekapcsolni a fényképészet iránti érdeklődésemmel, ahol a megismételhetetlenséget vagy a nehezen megismételhetőséget tartom értéknek. Leginkább az ember által érintetlen környezet, mint téma az, ami vonz. Alkalmanként az állatvilág, és egy-két portré is a lencsém végére kerülnek. Szeretem a távoli témákat látványos, sokak számára nehezen megközelíthető szemszögből megmutatni, így törekedve az egyediségre... Jó fényeket kívánok mindannyiótoknak!!! ________________________________________________________________________________ ROMÂNĂ : "Ţara mea este lumea, iar religia mea este să fac bine"...(Thomas Paine)... Mă declar un simplu fotograf amator, făcând poze începând din anul 2003. Subiectul meu preferat este natura - în special peisajele montane şi neatinse-, ocazional fauna şi oameniii. Îmi place să vă arăt teme spectaculoase văyute de la mare distanţă, fotografiate din locuri greu accesibile, cautând astfel individualitatea... Lumini bune!
« Previous12345678...245246Next »

Dénes László's conversations

Jól viselem, ha jó társaság van körülöttem. -13 fokhoz speciális társaság igényeltetik :D Három órát töltöttünk odafent. Azóta van bakancsfűtésem is :D

Ott úsztam egész délután! :D Nagyon kelelmes, 28 fokos vize van. Dec. 27.-én jártunk arra. Kihagyhatatlan! Egy hegyoldalban van a medence, egy komplexum tetején. Valami 5 euró a beugró. Még mindíg meg tudok számolni legalább hét elmosódott úszót a képen, odalent a vízben. A hosszú záridő miatt nem statikusak, látszik, hogy mozognak...

Érdekes, egyszer sem gondoltam hazai tájakra odakint. Sem hegyekre, sem templomokra... :( Túl rövid volt a kinttöltött idő.

24 méter a kilátóemelet átmérője, körben meg 75 körül, rengeteg ablakkal. Én nagyjából minden második ablakból lőttem egyet -már ahol hagytak... Közben csináltam részletképeket egy-egy épületről, utcáról. Ha jól emlékszem, 20 kép lehetett az erre a panorámára válogatott kollekcióban. Szerencsére nem sütött a Nap, csak 3 percig. Annyi elég volt, hogy rájöjjek, semmi nem jött volna össze az egészből, ha végig süt és minden ablakon visszacsillannak a bentlévők. Így is van a kép mögött pár munkaóra.

Az egyik nagy attrakció bizony. Sok más látnivaló is van a városban, de ezt tényleg nem szabad és nem is illik kihagyni.

Szép lehetett akkoriban is... A műholdkép építőtelepként jeleníti meg a teret. Valószínű, hogy nagy átalakításokat végeztek, metrókat építettek alá, felépült az ALEXA, meg más nagy központok. Örülök neki, ha valami megmaradt a múltból, mert jó, ha van egy két memento, ami az eltelt idők hangulatát idézi.

Ez szilveszter délutánján volt. Leesett nekem is az állam, ahogy kijöttem a metróból. Elcsavarodott a fejem körbe... Muszáj volt élethűen visszadni.

Nem olyan nagy... :D Már felénk is vannak hasonló kaliberű építmények. Látszik a háttérben és más képeimen, hogy 10 emeletes a központ, egy közrezárt udvarral, amit ez a kupola befed. Az udvar átmérője akkora, mint egy kisebb téré. Kávézók vannak körbe, középen meg szökőkút, ahol az a futurisztikus karácsonyfa áll. Kelet és Nyugat észrevehetetlenül egybeolvadtak már, nekem úgy tűnt.

:D Ez nem éjszaka van, hanem egy átlagos téli délutánon. 14:00-kor érkeztünk meg Stockholmba délben. Akkor nyugodott le a Nap, amikor fél 2-kor elértük az elővárosokat. A nap kb 3 órát ha tarthatott... 16:00 felé már sötét van teljesen. 23:00-kor kellett eljönni, mert kompunk volt Malmöben visszafelé. Az kellett elérni.

Úgy van, ott a helyem a sarokban, piros kabátban... Nagyon kellemes 4-5 fok fogadott január 2.-án. A szél már nem volt olyan kellemes...

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Dénes László's groups