elpimpi
587
photos
539
on Google Maps
views
None

elpimpi's conversations

LIKE & FAVORITE :)))

To save Panoramio!!!

Change.org UNESCO PETITION to secretary.

We need Signatures!!!

AVAAZ.org NEW UNESCO PETITION to Mrs. Irina Bocova.

Sign both and send these links to everybody, please!!!

Strijkmolen E is een in 1630 gebouwde eikenhouten achtkantige poldermolen. De molen is een zogenaamde grondzeiler. Strijkmolens bemalen geen polders, maar malen het water van de ene boezem naar de andere. Er hebben in totaal 14 strijkmolens gestaan, zes aan de Molenkade te Oudorp (ook wel de molens van de Zes Wielen genaamd), vier achter Oudorp en vier bij Rustenburg. Strijkmolen E is een van de vier overgebleven molens aan de Molenkade en maalde het water uit diverse polders naar de Schermerboezem. In 1941 verloren de strijkmolens hun functie doordat de Raaksmaatsboezem gemeengelegd werd met de Schermerboezem.

Het gevlucht van Strijkmolen E is Oudhollands. De binnenkant van deze binnenkruier is verbouwd tot woning en het gaande werk was in de tweede helft van de 20e eeuw verwijderd. Nadat de strijkmolens decennia lang als statische monumenten waren gerestaureerd, is rond 2000 begonnen met het opnieuw draai- en maalvaardig maken ervan. Begin 2008 is een nieuwe koningsspil in de molen geplaatst en op 29 november 2008 was Strijkmolen E weer draaivaardig. Het interieur is tijdens de restauratie van 2008/2009 in de staat teruggebracht waarin het was toen de molens nog een maalfunctie hadden.

De molen is sinds 2000 eigendom van de Molenstichting Alkmaar e.o.

Excellent. Strong Rule of Thirds design. Like & Fave! -JAK

Der Zwielichtige Herbst-wind...Sehr ausdrucksstark! L&F!

Very nice foto. L

Great panoramic view. Greetings from Athens.

Wunderschön in Szene gesetzt,Like 1 ,liebe Grüße KURT

Sehr schöne Idylle,Like 1 ,liebe Grüße KURT

Wunderschöner Platz,Like 1 ,liebe Grüße KURT

Lieben Dank,

habe schon lange keine Bilde mehr eingestellt und es schon fast vergessen ;-) Hier bei uns hat das Wetter auch nicht gerade dazu eingeladen um ein paar schöne Aufnahmen zu machen. Hoffe, der restliche Sommer gibt noch uns noch ein paar Gelegenheiten ;-)

LG Georg

« Previous12345678...1314Next »

Friends

  • loading Loading…

 

elpimpi's groups