Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Strandby Kirke fremtræder meget forskelligt fra de to andre kirker i sognet, og i hele Frederikshavn kommune. Kirken er opført i 1965-66 efter tegning af arkitekt J. Blegvad i Aalborg. Og da Strandby også er en fiskerby er der mange der synes at kirken kunne minde lidt om en fiskekutter med sejl - taget - og styrehus - tårnet. Arkitekten oplyser dog, at han især har været inspireret af de romanske landsbykirkers enkelthed i form og materialer.

Universitetet i Osloer grundlagt i 1811. I hovedbygningens aula hænger Edvard Munchs vægmalerier, udført i perioden 1910-1916. Nobels Fredspris bliver uddelt foran maleriet Solopgang på endevæggen.

Stortinget i Oslo er Norges parlament, oprettet med grundloven i 1814. Parlamentsbygningen er dog først taget i brug i 1867. Tinget har 169 medlemmer, kaldet stortingsrepræsentanter. Stortinget ledes af en præsident og en vicerepræsentant.

Rådhuset i Oslo stod færdigt i 1950 efter 29 års byggeri. Det monumentale rådhus er opført af arkitekterne Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. De to firkantede tårne er hhv. 63 og 66 meter høje. De står smukt for enden af Oslo-fjorden. Indenfor i Rådhushallen er der mosaikker og dekorationer fra norsk kultur og historie. Her er også en række malerier af nordmænd, f.eks. Edvard Munch.

Kongeslottet i Oslo ligger hævet for enden af hovedgaden Karl Johan. Slottet er opført af arkitekt Hans Ditlev Linstow i 1824-1848 som residens for den svenske unionskonge Oscar 1 I slottet er en pudset teglstensbygning i klassicistisk stil. Kongeslottet bebos af Norges kongefamilie, og der er ikke offentlig adgang hertil.

Nationaltheatret i Oslo er åbnet i 1899 som en fortsættelse af Christiania Theater. Åbningsforestillingerne var af Holberg, Ibsen og Bjørnson Foran teatret kan man se statuerne af Ibsen og Bjørnson

Oslo Domkirke blev indviet i 1697 som byens tredje domkirke. I 1950 blev kirken restaureret på ny, og ført tilbage til sit oprindelige barokke interiør. Kirken er Norges Rigskirke, og en lang række af kirkelige begivenheder for Norge og det Norske kongehus markeres her.

Operahuset i Oslo åbnede officielt i april 2008, og er designet af det anerkendte norske arkitekthus Snøhetta. Huset blev i 2008 kåret som World Cultural Building of the Year 2008 Bygningen, der tog 5 år at opføre, ligger helt nede ved vandet i Bjørvika, ikke langt fra Børsen og hovedbanegården i Oslo. Udefra er den mest slående detalje det hvide marmortag, som rejser sig direkte op fra Oslofjorden, og her kan de besøgende gå op på taget og nyde udsigten over byen.

So idyllic architectural style!Prettiest church with loveliest ,green trees near it!

Hej Kristen Kousgaard Tak for din orientering om Lind Sognehus og sognene. Ja jeg mangler stadig en del kirker i Jylland, men jeg arbejder videre for at få dem alle. Venlig hilsen Benny Hansen Haslev

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups