Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Få Københavnske kirker har en så ejendommelig placering som Apostelkirken, idet selve kirkebygningen ligger gemt i en Vesterbro - baggård, medens dens tårn med indgangsportaler er anbragt på en smal facadegrund ud mod Saxogade. Kirken er opført 1899 - 1901. Arkitekt var V. Koch.

Hyltebjerg Kirke er et af de mest vellykkede eksempler på 1940ernes og 1950ernes utraditionelle byggeri. Den er tegnet af arkitekterne Christian - Erik og Åge Holst, og opførelsen begyndtes i 1944 med byggeriets første etape - en aflang, sekskantet fløj, der i 1945 kunne indvies til midlertidig kirke, og først i 1960 stod kirken helt færdig

Vanløse Kirke er opført 1907 - 09 med Johs. Magdahl Nielsen som arkitekt. Bygningen. som er typisk for sin tids eksperimenter med sammenblanding af vidt forskellige stilarter, er rejst af røde, håndstrøgne mursten. I vinduesrosen og korets to vinduer er der glasmosaikker af J. Th. Skovgaard.

Kapernaumskirken er opført 1894 - 95 ved arkitekt V. Koch, hvis indgående kendskab til landets romanke arkitektur afspejler sig i bygningen. Ikke mindst i den velkomponerede gavl ved gaden med lisener og stigende rundbuefriser.

**Davids Kirken adskiller sig fra andre kirker ved at være opbygget omkring et helt sæt færdigt kirkeinventar: Altertavlen, døbefonten i grøn porfyr og alterbord og prædikestol i bemalet træ fulgte nemlig med kirkens første præst, Enrique With, fra Maria Kirkesal. Alterbilledets motiv "Mariæ bebudelse" er Joakim Skovgaards forarbejde til hans store bebudelsesbillede i Helligåndskirken på Strøget.

Davidskirken er opført i årene 1909 - 10 opført af "Foreningen til opførelse af små Kirker i København" med Johan Nielsen som arkitekt, der udover andre kirkeprojekter som f.eks. Blågårds Kirke senere var med til at bygge Paladsteateret. Byggesummen var 100.000 kr.

Sankt Stefans Kirke ligger på Nørrebrogade, og er Nørrebros næstældste kirke opført i 1873 - 74 ved arkitekt L. Knudsen.

Brønshøj Kirke er det nuværende Københavns ældste bygning, som tidligere fungerede som landsbykirke . Den nævnes i 1186, og det antages, at bygherren var ærkebiskop Absalon

Ølstykke Kirke er indbegrebet af en dansk Landsbykirke. Et kirkeskib med kor, våbenhus, tårn med klokker og store kamtakkede gavle. Hvor længe der har været kirke på dette sted ved man ikke. Men påbegyndelsen af denne kirke er sket i 1100-tallet.

Uggeløse kirke i Allerød kommune er opført i 1100-tallet og er beliggende på et af de højeste punkter på Sjælland.

Kirken blev i 1339 testamenteret til Esrum Kloster af Fru Ingefred af Ganløse, og et større antal munke fra klosteret hat gjort tjeneste i kirken. Kirken er senest ombygget i 1841.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups