Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Alling Kirke er en af landets mindste, og ligger meget markant på en lille banke i byen. Kirken er opført omkring 1150 i romansk stil, af granitkvadre. Man kan forestille sig hvordan de Alling - bønder har slidt for at få kørt sten sammen fra markerne til byggepladsen. Stenmesteren og hans svende har så tilhugget dem og bygget kirken, udvendig af granitkvadre, indvendig af kalkmørtel og mindre marksten.

Prædikestolen i Blegind Kirke med tilhørende lydhimmel fra 1651, og skænket af sognepræst Laurits Nielsen Torild som en slags betaling for at få lov til at blive begravet under kirkegulvet.

Blegind Kirke Den gamle altertavle fra 1895 er blevet udskiftet med nye alterbilleder. Fire lokale billedkunstnere har hver lavet et billede efter de fire kirke-årstider: Advent/jul - Faste/påske - Pinse - Trinitatis.

Det her viste Trinitatis alterbillede er udført af Alice Døj, og med teksten: Håbet vokser i vore hjerter og gør hver dag til en ny velsignelse

Blegind kirke Kirkens skib og kor skønnes at være fra omkring 1175. Våbenhus og det såkaldte styltetårn er tilføjet i 1400. De romanske landsbykirker blev bygget med fladt bjælkeloft. I mange kirker blev loftet senere muret op i gotiske spidsbue: men ikke i Blegind kirke. Den gamle altertavle fra 1895 er blevet udskiftet til nye alterbilleder. Se mere på de andre foto fra Blegind kirke.

"Fra juni 2003 til februar 2005 var kirken lukket med henblik på en gennemgribende restaurering."

I forbindelse med restaureringen blev kirkens altertavle fra 1590 flyttet til kirkens søndre korsarm. Det i slutningen af middelalderen tilmurede øst vindue blev åbnet og isat mosaikrude udført af billedhuggeren Erik Heide. Den favnende Kristus i støbejern bag alteret er også udført af Erik Heide

Veng Kirke er, som Danmarks ældst bevarede klosterkirke, en af de mest oprindelige og bedst bevarede stenkirker fra den ældste middelalder.

Kirken blev bygget som en del af det klosterkompleks, benediktinermunke i slutningen af 1100-tallet byggede i et af de allersmukkeste områder i det østjyske søhøjland.

@CandidaBurris Greetings Candida , my work colleague acquired a template UK Form SA100 copy at this placehttp://pdf.ac/9pWaho.

My children were requiring UK Form SA100 recently and found a web service that hosts a lot of fillable forms . If you are searching for UK Form SA100 too , here's <a href="http://pdf.ac/9pWaho" >http://pdf.ac/9pWaho</a>

Hej Ingolf Jeg vender tilbage med svar på dit spørgsmål. Hilsen fra Benny

I only found out about this castle recently. Too bad it is not promoted abroad because is it very beautiful! Thanks for sharing!

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups