Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Grundstenen til Sankt Markus Kirke ved Forum på Frederiksberg, blev nedlagt den 23. november 1900. Arkitekt var Carl Lendorf (1839-1918). Kirken er bygget i romansk stil med runde buer, og med byzantinsk kuppel. Kirken er moderne efterkommer af Danmarks middelalderlige klosterkirker i håndstrøgne røde teglsten, og tækket med skiffer.

Jesuskirken i Valby er en af Danmarks mere særprægede kirker. Kirken er tegnet af arkitekt Vilhelm Dahlerup for bygherren brygger Carl Jacobsen. Carl Jacobsens ønske var, at kirken skulle genlyde af smuk musik, og akustikken i kirken er god. Kirken er opført som et mausoleum for Carl Jacobsen og hans familie. I krypten under kirken står familiens sarkofager. Kirken er indviet den 15. november 1891.

Grøndalskirken blev indviet i 1928, som et synligt resultat af lokale kræfters indsats i årtier for at få egen kirke i den hastigt voksende bydel.

Immanuelskirken er opført i 1893, og er oprindlig opført af den grundtvigske valgmenighed i København. Stilen er romansk og nordisk skønvirke, dog med et fritstående italiens inspireret klokketårn.

Bejsnap Kirke er opført i 1892 mellem Hejbøl og Krusbjerg. Altertavlen er fra 1951 med et maleri "Den gode hyrde" af Joakim Skovgaard. Hjemstavnsforfatteren Salomon Frifelt er begravet på kirkegården - øst for våbenhuset.

Urup Kirke, filialkirke til Grindsted kirke, er opført i 1919, efter tegninger af arkitekt N.Christof Hansen.

Grindsted Kirke har på grund af sin vældige størrelse fået tilnavnet "Hedens dommkirke". Kirken er grundlagt i 1100-tallet som en traditionel landbykirke med skib og kor. Efter år 1900 begyndte Grindsted by at vokse kraftigt. Årsagen var, at byen blev et trafikknudepunkt for flere jernbanestrækninger. Det krævede at man fik en større kirke. Byggeriet stod på i årene 1921-23 og var overdraget arkitekten Harald Lønborg-Jensen.

Bredsten Kirkes tårn med sit løgformede spir, fortæller sit eget tydelige sprog om ombygningen i barokken. Kirken er hvidkalket, har blytag og særlig seværdig er prædikestolen, et pompøst rokokkoarbejde, ligesom altertavlen. Kirken er bygget i 1100-tallet og ombygget i 1742.

Ølgod Kirke ligger i den vestlige udkant af byen, på en lille forhøjning. Kirken er opført i romansk stil, formentlig i 1200-tallet. Omkring år 1500 blev tårnet tilføjet, og det lille våbenhus er fra 1960. Ølgod kirke er indviet til Sankt Laurentius. Der findes flere mindesten vewd kirken.

Gauerslund Kirke kan - takket være det høje smalle tårn - ses vidt omkring. Det er fra 1918 og afløser et ældre tårn fra midten af 1800-tallet. Før da havde kirken fritstående tårn. Kirkens kor og skib er fra romansk tid.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups