Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

@CandidaBurris Greetings Candida , my work colleague acquired a template UK Form SA100 copy at this placehttp://pdf.ac/9pWaho.

My children were requiring UK Form SA100 recently and found a web service that hosts a lot of fillable forms . If you are searching for UK Form SA100 too , here's <a href="http://pdf.ac/9pWaho" >http://pdf.ac/9pWaho</a>

Hej Ingolf Jeg vender tilbage med svar på dit spørgsmål. Hilsen fra Benny

I only found out about this castle recently. Too bad it is not promoted abroad because is it very beautiful! Thanks for sharing!

Midt på "Skanderborg Slotsplads" eller rettere hvor den lå engang, står Frederik den VI`s mindesmærke. Det er tegnet af professor G.F.Hetsch og består af en buste os basrelieffer af marmor modelleret af den verdensberømte Bertel Thorvaldsen og mejslet af billedhugger C.F.Holbech. Fundamentet på dette kunst værk består af en meget stor, firesidet sten af granit.

Jyllands eneste Rundkirke

Thorsager Rundkirke - som er opført i tiden omkring år 1200 - adskiller sig markant fra den traditionelle romanske landsbykirke. Den er en af Danmarks syv middelalderlige rundkirker og den eneste i Jylland. Thorsager Rundkirke udgør sammen med Horne Kirke på Vestfyn og Bjernede Kirke på Sjælland en gruppe, der ofte omtales som Absalon-rundkirkerne eller den Sjællandske type. De kendes bl.a. på de fire søjler til forskel fra de Bornholmske rundkirker, der har én søjle midt i rummet.

Pindstrup kirke hører til Marie Magdalene sogn, og i århundredernes løb har beboerne måttet gå eller køre den lange vej til sognets smukke middelalderkirke i Marie Magdalene. I begyndelsen af det 20. århundrede blev Pindstrup imidlertid en temmelig stor by, hvilket hang sammen med, at Johannes Faurschou la Cour oprettede Pindstrup Mosebrug. Det var på den baggrund naturligt at der opstod et ønske om, at Pindstrup kunne få sin egen kirke, og man lod i første omgang et gammelt missionshus ombygge og indvie til midlertidig kirke i 1949.

Den 28. april 1968 kunne den færdige nye kirke indvies. De økonomiske midler til bygningen af den nye kirke blev ydet af Johannes Faurschou la Cour, og private indsamlinger blev brugt til inventar og udsmykning.

Det er Kgl. bygningsinspektør, arkitekt C.F.Møller, Århus, der har tegnet kirken.

Marie Magdalene kirkes historie: Det særprægede navn: Marie Magdalen kirke er efter overleveringen opkaldt efter 2 jomfruer, der hed Marie og Magdalene, og som blev helbredt ved den i middelalderen meget søgte kilde vest for det sted, hvor kirken nu ligger.

Som tak lod de bygge den kirke, der har været forløberen for den nuværende kirke. Det er dog nærliggende at antage, at kirken og sognet er opkaldt efter Marie Magdalene, der var med i Jesu følge, og som kom og fandt hans grav tom påskemorgen.

Den nuværende kirke er opført omkring 1450 af Otto Nielsen Rosenkrantz til Høgholm og hans hustru Else Holgersdatter Krognos.

Altertavlen i Lime kirke er en smukt udskåret barokaltertavle fra omkring år 1700. Tavlen viser fra neden: nadveren, korsfæstelsen - med Johannes og Maria ved korset - gravlæggelsen og allerøverst den sejrende Kristus

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups