Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Erected on the site of an earlier church that was destroyed by fire in1807.

Vitved KirkeRejser sig på en sydvendt skråning i den nordøstlige del af Vitved by. Kirken har højst sandsynlig været ejet af Ring Kloster, der i slutningen af det 12. århundrede havde gods i Vitved. I slutningen af det 16. århundrede blev kirken knyttet til Fruering kirke som annekskirke, idet den i 1691 blev solgt til daværende ejer af Fruering kirke, Århus borgmester Mikkel Mikkelsen Malling. Kirken forblev annekskirke indtil 1918, hvor begge kirker overgik til selveje. I kirkens tårnafsnit er indmuret granitrelieffer. Kragbåndet er dekoreret med en ranke, der slynger sig, og hjørnestenen smykkes på begge sider af en løve.

Fruering Kirke Kommer du rejsende fra syd eller sydvest vil du på lang afstand se Fruering kirke rejse sig på en bakketop i Fruering by. Som navnet antyder, mener man, at den har været tilknyttet Ring Kloster, der oprindeligt lå indenfor sognets daværende grænse. Kirken blev i middelalderen, som navnet også antyder, højst sandsynligt viet til Vor Frue.

Dover Kirke Kirken er viet til apostlen Sct. Andreas og er bygget den sidste halvdel af det 11. århundrede. Øm kloster ejede kirken gennem middelalderen, indtil den efter reformationen overgik til kronen. De næste hundrede år skiftede kirken ejer flere gange. Den hørte i 1767 under Skanderborg rytterdistrikt, hvor tre af sognets gårdmænd købte den. Senere udvidedes ejerkredsen til alle selvejere i Dover sogn og overgik til selveje i 1911.

Grindsted Kirke Den flotte kirkesals indretning er tegnet og indsat af arkitekt Lønborg-Jensen.

Grindsted Kirke Den første beskedne kirke blev bygget allerede i 1100-tallet. Men i begyndelsen af 1900-tallet voksede stationsbyen Grindsted, og en omfattende udvidelse fandt sted 1921 - 23. Den gamle kirkes kor og skib indgik i den nye kirke som sakristi og kor, mens der blev tilbygget nyt skib og tårn. Med sit nye udseende og sin imponerende størrelse fik den nye kirke hurtig tilnavnet "Hedens Domkirke" Den storstilede ombygning blev ledet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen i årene 1921-23.

Ry Kirke er indviet den sidste søndag i 1909, og kunne derfor fejre 100 års fødselsdag søndag den 31. oktober 2009. Initiativtagerne til bygning af den nye kirke var den dengang nyoprettede kvindeforening, som senere blev til Dansk Kvindesamfund. Ry Kirke blev derfor i begyndelsen kaldt "kvindernes kirke". I anledning af 100 års jubilæet blev denne statue "Kvinderne" opstillet. Statuen er designet af Benny Overvad Vindelev.

Altertavlen i Ry Kirke er udført og skænket som gave af kunstmaleren Poul Steffensen. Altertavlen forestiller en gruppe mennesker, der er samlet omkring Kristus. Han står med udbredte arme i østerlandsk dragt. Kristi ansigt er "tænkt" af kunstmaleren. De øvrige personer på altertavlen er lokale "modeller"

Ry Kirke er indviet den sidste søndag i 1909, og kunne derfor fejre 100 års fødselsdag søndag den 31. oktober 2009. Initiativtagerne var den dengang nyoprettede kvindeforening, som senere blev til Dansk Kvindesamfund. Ry kirke blev derfor i begyndelsen kaldt "kvindernes kirke" Kirken er tegnet af arkitekt S.F. Kühnel og blev primært bygget af lokale håndværkere. Poul Steffensen, som er begravet på Ry Kirkegård udførte og skænkede altertavlen til kirken.

Galten Kirke har 10 ruder som i form af tavler viser - i ord og billeder - motiver fra de 10 bud. De ti smukke og tankevækkende ruder er også designet af Peter Brandes

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups