Benny Hansen - Haslev
photos
on Google Maps
views
None

Benny Hansen - Hasle…'s conversations

Like! Best Regards from Hungary! Gabriel (Gábor)

Like! Best Regards from Hungary! Gabriel (Gábor)

Frederikshavn Kirke blev indviet i 1892. Den er en korskirke opført i romansk stil af kridtsten, såkaldt Faksekalk. Kirkens arkitektur er blandt andet inspireret af den monumentale domkirke i Aachen i Tyskland. Intet var for stort og flot som inspiration da den nye fremstormende købstad - Frederikshavn - skulle have ny kirke. Tårnet er 56,5 meter højt, og der er siddepladser til 1160 personer, dels på gulvet og dels på pulpitur.

Råbjerg Kirke er den nordligst beliggende middelalderkirke i Danmark, der fortsat er i brug. Den vanskeligt bestemmelige kirke er præget af gentagne istandsættelser og ombygninger i 1600- og 1700-tallet - forårsaget af egnens plage - sandflugten.

Den tilsandede Kirke i Skagen hører til blandt landets store turistattraktioner. Naturkræfternes sejr over kristendommens helligsteder synes at nyde en særlig bevågenhed som turistmål.

Skagen ny Kirke hører til 1800-tallets bedre byggerier. Den er opført 1839 - 1841 efter tegning af C. F. Hansen på Østerby Kapels Plads. Kirken er siden udvidet i samarbejde mellem byens to store arkitekter Ulrik Plesner og Thorvald Bindesbøll. Sidst nævnte har tilrettelagt kirkerummet med sidegallerier og pulpiturer. Altertavlens maleri skyldes Joakim Skovgaard.

Voer Kirke er en herregårdskirke. Den nære tilknytning til Voergård præger kirken i både det ydre og indre. I Ingeborg Skeels gravkapel findes landets smukkeste adelsepitafium udført i sandsten omkring 1558 for Ingeborg Skeel og Otte Banner. Kunstneren er Voergårds bygmester, den hollandske arkitekt Philip Brandin. Kirkens tårn er opført i begyndelsen af 1500-tallet. Bygherren er formentlig den på Voergård residerende biskop af Børglum. Stygge Krumpen.

Strandby Kirke er opført med skib og kor i eet. Alteret, der består af malede mursten, er traditionelt placeret mod øst. Den eneste prydelse på alteret er et stort kors i træ, og messingstager med alterlys.

Strandby Kirke fremtræder meget forskelligt fra de to andre kirker i sognet, og i hele Frederikshavn kommune. Kirken er opført i 1965-66 efter tegning af arkitekt J. Blegvad i Aalborg. Og da Strandby også er en fiskerby er der mange der synes at kirken kunne minde lidt om en fiskekutter med sejl - taget - og styrehus - tårnet. Arkitekten oplyser dog, at han især har været inspireret af de romanske landsbykirkers enkelthed i form og materialer.

Universitetet i Osloer grundlagt i 1811. I hovedbygningens aula hænger Edvard Munchs vægmalerier, udført i perioden 1910-1916. Nobels Fredspris bliver uddelt foran maleriet Solopgang på endevæggen.

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Benny Hansen - Hasle…'s groups